Sprintkort efter ISSOM

Hvad skal ikke med?


Enkeltstående bænke skal ikke med! Heller ikke skraldespande! Eller gadelygter, skilte osv. Det står (næsten) direkte i ISSOMs kapitel 2.1. Her er skraldespande, gadelygter og skilte nævnt. Tidligere udgaver af normen nævnte også bænke og satte generelt en mindste grænse på 2x2 m for ting, der skal med - medmindre de er iøjnefaldende.

Med et helt bænk-arrangement som dette er vi godt nok oppe på 2x2 m, men de er fortsat ikke med. De er nemlig ikke fastgjort i jorden og nemme at flytte (og det bliver de!). Det samme gælder ikke-faste fodboldmål m.m.

Selv på et sprintkort er mindste højde for en sten 1 m! Jamen, sådan er det altså...

Telefonbokse bliver godt nok ikke flyttet så tit, men jeg fandt dem alligevel for små til at tage med. En enkelt telefonboks er knap 1x1 m - og derfor afgjort for lille. Når der står to sammen, så fylder de godt nok lidt mere, men det "gælder ikke". Er de for små, når de står alene, så er de det også, når de står parvis.

Til gengæld var busskuret stort nok, syntes jeg. Men det er vigtigt, at man er konsekvent. Hvis man har busskure - eller telefonbokse - med et sted på kortet, så skal de være med alle steder. Og det er med busstoppesteder som med postkasser; man overser dem, medmindre man skal bruge dem - og så er der ikke nogen i nærheden.

Opdateret d. 17.11.2006